Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Γιατί να υιοθετήσετε αδέσποτη γάτα



Οι 10 λόγοι:

1) Η υιοθεσία μίας αδέσποτης γάτας θα σας κάνει να νιώσετε περήφανοι. Στην αρχή το ζώο μπορεί να είναι σφιγμένο ή φοβισμένο όμως σιγά σιγά ξεμυτίζει, εξερευνά το σπίτι μέχρι που τρίβεται πάνω σας και ζητά το φαγητό του, μαθαίνοντας το ωράριο σας. Τι πιο όμορφο απ το να βλέπετε το ζώο να σας ''ανοίγεται'' και να σας εμπιστεύεται σιγά σιγά;

2) Αν υιοθετήσετε ένα γατάκι, θα κάνετε καλό στην υγεία σας! Το χάδι που δίνετε στη γάτα και το ευεργετικό γουργούρισμα της κάνουν την πίεση σας να πέφτει και το άγχος εξαφανίζεται! Η παρουσία των γατών στη ζωή μας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 40%.


3) Για να σας υποδέχεται κάποιος στο σπίτι πάντα με χαρά, με χάδια και τριψίματα στα πόδια, υιοθετήστε γάτα! θα σας κάνει παρέα και τα κρύα βράδια, ζεσταίνοντας σας με τη γούνα της.

4) Μπορεί να ανησυχείτε αν θα γρατζουνίσει τα έπιπλα σας ή μήπως λερώσει έξω από την άμμο όμως η αλήθεια είναι ότι υιοθετώντας το ζωάκι τα άγχη αυτά μειώνονται και ουσιαστικά μαθαίνετε να είστε υπομονετικός, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλά πράγματα στη ζωή σας!

5) Υιοθετώντας μία γάτα μειώνεται την πιθανότητα τα παιδιά σας να εμφανίσουν άσθμα ή αλλεργίες. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα έχουν μικρότερες ευαισθησίες σε σχέση με παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς ζώα.


6) Η γάτα θα εξουδετερώσει κάθε...μύγα, ζουζούνι και έντομο που θα τολμήσει να μπει στο σπίτι σας!

7) Μέσα σε 20 λεπτά, το γατάκι σας σας βοηθά να ξεχάσετε άγχος και στρες της ημέρας αφού η επαφή σας μαζί του μειώνει την έκκριση κορτιζόλης, από τον οργανισμό , μίας ορμόνης που σχετίζεται με το στρες. Επίσης, αυξάνει την σεροτονίνη, χημική ουσία που σχετίζεται με το να αισθανόμαστε καλά.

8) Έρευνα σε 240 παντρεμένα ζευγάρια έδειξε ότι όσοι είχαν ζώο είχαν χαμηλότερη πίεση και μειωμένους καρδιακούς παλμούς!

9) Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι οι ιδιοκτήτες γατών παθαίνουν λιγότερα εγκεφαλικά. Γενικά η γάτα ηρεμεί πιο πολύ τον ιδιοκτήτη της σε σχέση με άλλα ζώα.

10) Υιοθετήστε γάτα και εκτιμήστε όλα τα μικρά πράγματα της ζωής που περνάνε απαρατήρητα.

Βλέποντας τη γάτα σας να παίζει με τις ώρες με μία απλή κορδέλα θα εκτιμήσετε τα απλά πράγματα και το πόση ευχαρίστηση λαμβάνουν τα ζώα επειδή έχουν ασφάλεια και τροφή και... αγάπη.


Φωτογραφίες: Μαρια-Γωγώ Ραγκούση

2 σχόλια: