Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Γατογειτονιά Σεπτεμβριανής


Γατογειτονιά Σεπτεμβριανής, Λοχαγού Γράβαρη Παροικιά

Πριν από δύο χρόνια ξεκινάει η ιστορία μας. Τα εστιατόρια της περιοχής, τοποθετούν τα σκουπίδια τους, ενώ απαγορευόταν, στο προαύλιο της εκκλησίας, πανέξυπνες αλλά εξαθλιωμένες από τα ζευγαρώματα και την πείνα αδέσποτες γατούλες έρχονται τις νύχτες να πάρουν το γεύμα τους... γαρίδες, ψάρια, φιλέτο, ακόμη και βίσωνα.
Το απορριμματοφόρο του Δήμου νωρίς το πρωί απομακρύνει τα σκουπίδια αλλά οι γατούλες απλώνουν τις κοιλιές τους κάτω από την βουκαμβίλια και περιμένουν να ξανανυχτώσει για το επόμενο γεύμα.
Σε διπλανό ξενοδοχείο αναζητούν νερό στα πιάτα από τις γλάστρες... τα ξουτ του ξενοδόχου και το σκουπόξυλο της καθαρίστριας δίνουν και παίρνουν.
Σε λίγες μέρες επιβάλλεται από τον Δήμο να μην τοποθετεί κανένας απορρίμματα στο σημείο. Οι γάτες παραμένουν και περιμένουν κάποιον να τις ταΐσει, μπαινοβγαίνουν στα καταστήματα νιαουρίζοντας. Κάποιοι αποφασίζουν να δώσουν τροφή, να αποπαρασιτώσουν, να περιθάλψουν και να στειρώσουν τις γάτες, ενώ κάποιοι άλλοι ενοχλούνται από την παρουσία τους και συνεχίζουν τις διώξεις με σκουπόξυλα. Η Ήρα, μία από τις γατούλες, μια νύχτα του χειμώνα, αναζητώντας ζεστασιά κλείστηκε σε κάποιο από τα καταστήματα, σαν διαρρήκτης που αγνοεί την ύπαρξη συναγερμού. Έτσι άθελα της αναστάτωσε τους ιδιοκτήτες. Τον μπελά του, σε αυτές τις περιπτώσεις, τον βρίσκει αυτός που ταΐζει, γιατί όταν ο άλλος είναι μνησίκακος και τα βάζει με τα ζώα, φυσικό είναι να τα βάλει και με τους περιοίκους του.
Όταν ήρθε η άνοιξη, ήρθε και ο «δαίμονας» του εστιατορίου, απειλεί, τον ένα θα τον κρεμάσει τον άλλο θα τον σουβλίσει, τον τρώει η κακία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, γίνεται δύστροπος και παράξενος, δεν έχει καλή κουβέντα για κανέναν, η καλημέρα δεν του βγαίνει, πόσο μάλλον το χαμόγελο. Γνωστοποιούμε τον νόμο 4039, αλλά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, πως επιτρέπεται η σίτιση αδέσποτων, αποφασίζουμε να ενημερώσουμε την αστυνομία και να ταΐζουμε μέσα τις γάτες για την ασφάλειά τους.
Αγνοώντας την ύπαρξη των παραπάνω και με την κάλυψη του νόμου, οι έξι γάτες της Σεπτεμβριανής απολαμβάνουν τα χάδια των τουριστών και ποζάρουν για μία ακόμα φωτογραφία.


















Κείμενο: Γάτες της Πάρου https://www.facebook.com/groups/172444362934523/
Φωτογραφίες Μαρία - Γωγώ Ραγκούση https://www.facebook.com/profile.php?id=100002155640254

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου