Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Η ''Αγάπη'' στην εντατική

 

Η ΑΓΑΠΗ είναι ένα γατί  τριών μηνών που κάποιος εγκατέλειψε πριν από μερικές μέρες σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού.
 H Αγάπη  πριν γνωρίσει την ζωή γνώρισε την απάνθρωπη εγκατάλειψη. Όταν την βρήκαμε ήταν πολύ αργά και οι πιθανότητες να επιζήσει ελάχιστες. Ασιτία, αναπνευστικό πρόβλημα, αφυδάτωση, υποθερμία, πως να παλέψεις με όλα αυτά; Χρειάζεται πολύ αγάπη, υπομονή και επιμονή κι αν η Αγάπη τα καταφέρει θα έχουμε κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα με τον εαυτό μας.
Η Αγάπη είναι μόνο ένα από τα χιλιάδες γατιά που αφήνονται στο δρόμο και στη μοίρα τους. Μια μοίρα προδιαγεγραμμένη. Η ζωή στο δρόμο είναι σύντομη. Πολύ γρήγορα η πείνα, η δίψα, οι αρρώστιες, ένα αυτοκίνητο θα την κάνουν ακόμα πιο σύντομη.
Ένα γατί  στην άκρη του δρόμου, σε ένα χαντάκι, στη μέση του πουθενά, ένα μικρό γατάκι, κοιτάζει απορημένο, σαστισμένο, φοβισμένο. Έτσι απλά περιμένει και περιμένει, μόνο, στην άκρη του δρόμου τον θάνατο ή ένα χέρι να το πάρει απο εκεί
Πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να καταδικάσετε μία ψυχή;
Η νομοθεσία μας απαγορεύει την εγκατάλειψη ζώων στο δρόμο.
Η λύση ειναι η στείρωση και οχι η εγκατάλειψη.
   

3 σχόλια:

  1. περαστικούλια στην Αγάπη,και εύχομαι ολόψυχα σύντομα να βρεί ένα μόνιμο σπίτι που θα της δείξουν την πραγματική ΑΓΑΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγάπη κράτα γερά....έχεις ματάρες...δεν θα σβήσουν εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι απέγινε με την Αγάπη;Ελπίζω να είναι καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή